Retourneren & Ruilen

Hier vind je alle informatie betreffende het retourneren bij Kinderwinkel.nl

Wij doen ons best om je via onze website te informeren over onze producten d.m.v. duidelijke foto’s en een omschrijving van de belangrijke kenmerken van het product. Mocht er desondanks een artikel niet aan de verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden.

Graag altijd onderstaand retourformulier gebruiken: Deze kan op de website worden ingevuld en hoeft niet uitgeprint te worden: 

>>> ONLINE HERROEPINGSFORMULIER <<<


Voorwaarden " Gratis retourneren" (geldt alleen voor NL)

Retourneren is gratis bij het aanvragen van een retourlabel binnen 14 dagen na het ontvangen van de bestelling via bovengenoemde Herroepingsformulier, hierdoor sturen wij een verzendlabel op naar uw e-mail adres dit retourlabel dient uzelf uit te kunnen printen op een a4 printer. U krijgt niet uw geld retour maar een code waarmee u eenmalig een nieuwe bestelling kunt plaatsen. Uw geretourneerde product moet eerst retour zijn aangekomen voordat wij de code opsturen. Bestellingen welke al een cadeaubon hebben gebruikt kunnen niet meer in aanmerking komen voor Gratis retourneren.


Voorwaarden voor
 normaal retourneren (NL, BE, DE)
U doent het pakket zelf te frankeren, eventueel kunnen wij u een label opsturen van PostNL dit kan u aanvragen via bovengenoemde Herroepingsformulier de kosten hiervoor zijn €4,99 (en is goedkoper dan bij het postloket van PostNL) De kosten voor retourneren zijn voor de consument evenals het risico of het pakket aankomt bij ons retouradres. Bij geretourneerde vermissingen kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld. Bij het gebruik van een door ons geleverd label zullen wij €4,99 inhouden op uw retourbedrag. Bij het invullen van deze optie gaat u hiermee automatisch akkoord. 

Adres voor retourneren van het product
Het artikel kan je zo netjes mogelijk verpakken en vervolgens inclusief pakbon retourneren aan ons op het adres, van te voren aanmelden is niet nodig als je hetzelf frankeert: 

Kinderwinkel.nl  
T.a.v. Retouren 
Slakkenveen 125
3205 GB Spijkenisse


Voorwaarden i.v.m. retourneren
 
De retourzending dient aan enkele voorwaarden te voldoen:
 1. Gelieve de pakbon, of een kopie hiervan, mee retour te sturen.
 2. Artikelen dienen in zo oorspronkelijke mogelijke staat teruggestuurd te worden, met aangehechte prijskaartjes.
 3. Artikelen dienen zover als mogelijk ongedragen, onbeschadigd, ongewassen en niet verder gebruikt dan wat je normaal in de winkel zou doen. Een knuffel mag je wel testen of hij werkt en je hem wenst te houden maar niet bijvoorbeeld een week in het bed van je kind leggen en daarna retourneren.
 4. De artikelen dienen niet hersteld te zijn, of een poging daartoe.
 5. De retourzending dient voldoende gefrankeerd te zijn en goed verpakt te zijn, zodat de artikelen niet beschadigd raken tijdens het transport. Pakketen onder Rembours zullen wij nooit accepteren.
 6. Bij schade of gebruikerssporen hanteren wij de onderstaande maximumpercentages welke van de productprijs zullen worden ingehouden, zie Schadepercentages
 7. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg zijn van het gebruik van de goederen, dat verdergaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
 8. Schade ontstaan bij transport schade van de retourzending (dus niet heenzending) zijn voor kosten van de consument.
 9. Het risico én de bewijslast van de retourzending ligt bij de consument. Het is verstandig om vooral bij duurdere producten aangetekend of met verzekerservice te versturen. 

Schadepercentages
 1. 30%   - Sporen van licht gebruik.
 2. 25%   - Het verwijderd hebben van de aanhangtags/prijskaartjes.
 3. 50%   - Het gewassen zijn van t product.
 4. 50%   - Het verwijderd hebben van t innaai label.
 5. 50%   - Beschadigde geschenkdoos bijbehorend een knuffel
 6. 50%   - Geen meegeleverde orginele productdoos.
 7. 75%   - Sporen van zwaar gebruik of bij meerdere mogelijke percentages tesamen onder de 75%
 8. 75%   - Vlekken/viezigheid, 
 9. 100% - Gaten, scheuren, als er vulling naar buiten komt (of kan komen).
Deze maximum percentages gelden op de productprijs.
Bij meerdere percentage mogelijkheden onder de 75% zal vermelde percentage #7 worden gebruikt.
Voor informatie : Thuiswinkel.org


Terugbetalings termijn

We betalen met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je hebt betaald zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na de ontbinding terug. Wij mogen wachten met terug betalen totdat wij de producten hebben ontvangen of totdat overtuigend is aangetoond dat je de producten hebt geretourneerd.

Heen verzendkosten bij retour

De prijzen van verzending zitten inbegrepen in de productprijs en krijgt u dus normaal gesproken terug.


Artikel omruilen

Als je graag een artikel wilt omruilen, kan je het bovengenoemde herroepingsformulier invullen en Gratis retourneren kiezen en aanvullend een mail sturen naar hulp@kinderwinkel.nl of wij een bepaald artikel willen reserveren voor je.

Garantie
 1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.
 3. De wettelijke garantie is van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten
 4. De garantietermijn is per product verschillend,Wij gaan altijd in overleg met de fabrikant en proberen gezamenlijk tot een bevredigende oplossing te komen.


Herroepingsrecht:

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen.

 1. Nadat u heeft laten weten dat u de overeenkomst herroept, heeft u nog 14 dagen om het product terug te sturen.
  Dit betekend dus: U heeft na ontvangst van de gehele bestelling 14 dagen de tijd om te herroepen, en na herroeping nog eens 14 dagen om de producten terug te sturen.
 2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen.
 3. U kunt hiervoor gebruikmaken van het Modelformulier van herroepping, maar bent hiertoe niet verplicht.
 4. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) niet later dan 14 dagen nadat wij door je op de hoogte zijn gesteld van je beslissing om de overeenkomst te herroepen van ons terug.Uitsluiting betreffende herroepingsrecht

Alle producten welke verzegeld geleverd worden en door hun aard uitgesloten worden van herroepingsrecht omdat zodra de verzegeling verbroken is deze in verband met gezondheidsbescherming niet wederverkocht kan worden.
Hiervan een voorbeeld: Een verzegelde speenknuffel, speciale babyknuffels.Voorbeeld van "Wat mag en wat mag niet retour".
"Een consument mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of men het wenst te behouden. Denk daarbij aan de mogelijkheden die een consument ook heeft in een fysieke winkel." 
Om hierin een voorbeeld te geven : Een aantal nachten kijken of een knuffel het gewenste resultaat haalt met doorslapen.
Voor informatie : Thuiswinkel.org


Kosten bij onrechtmatige retour

Stuurt u een product retour maar is deze retour niet gegrond of niet toegestaan in verband met uitsluiting betreffende herroepingsrecht dan wordt van u verlangd om de kosten van wederom opsturen naar u te dragen. Dit zal niet meer zijn dan de kostprijs voor het daadwerkelijk wederom verzenden van het product.
Deze prijs zal inclusief BTW zijn.  

Door een retour de totale factuurprijs onder de €50
Wij zullen dan €4.99 in mindering brenken op het terug te betalen bedrag.

Bezoek Kinderwinkel.nl op ShopMania